MENU

LVD otwiera nowe Experience Center

Nowe Experience Center LVD
Nowe Experience Center LVD

Firma LVD nv ogłasza otwarcie nowego Experience Center (Centrum XP) w głównej siedzibie firmy w Gullegem, Belgia. Ultranowoczesny obiekt o powierzchni 2500 m2 jest przeznaczony do pomocy w zaawansowanej obróbce blach poprzez udostępnienie zwiedzającym technologii, rozwiązań oraz pomocy ekspertów w innowacyjnym środowisku, które promuje naukę i współpracę.

Centrum XP zostało utworzone w wyremontowanym i rozbudowanym obiekcie prezentacyjnym LVD, przekształconym tak, aby zapewnić gościom maksymalny poziom zadowolenia. Zapraszamy odwiedzających do zgłaszania się z wyzwaniami, jakim stawiają czoło w zakresie obróbki blach, odkrycia nowych możliwości dla ich zastosowań, obecnie i w przyszłości, do szkoleń na najnowszych produktach oraz pielęgnowania relacji z ekspertami LVD. Zetkną się oni z urządzeniami i procesami wszystkich serii LVD, rozwiązaniami w zakresie automatyzacji, technologią sterowania przy pomocy ekranu dotykowego, oprogramowaniem oraz wszechstronnym zakładem dostosowanym do czwartej rewolucji przemysłowej (Industry 4.0), który stanowi prezentację możliwości zintegrowanego inteligentnego zakładu produkcyjnego. 

"Centrum XP to więcej niż salon sprzedaży produktu, czy obiekt szkoleniowy," powiedział Carl Dewulf, prezes i dyrektor zarządzający firmy LVD Company nv. "Stworzyliśmy przyjazne miejsce dla odwiedzających, aby mogli zapoznać się z technologią obróbki blach oraz marką LVD w nowy sposób." 

Zaprojektowane przez belgijską firmę architektoniczną Naert bvba we współpracy z architektem wnętrz Justine Van Strydonck, XP Center LVD wykorzystuje do maksimum naturalne światło, które przenika przez dużą ilość okien i przeszklonych drzwi, witając gości światłem i przestrzenią. We współczesnej aranżacji centrum, odwiedzający mogą zapoznać się z dziedzictwem LVD, uczestniczyć w prezentacjach i sesjach w audytorium w stylu stadionowym, dzielić się pomysłami w "kącikach kreatywności," zrelaksować się w salonie lub na zewnętrznym tarasie.

"Projekt był inspirowany wizją LVD skupioną na otwartym, współpracującym ze sobą środowisku, które jest miejscem, gdzie odwiedzający mogą uczyć się, dzielić się wiedzą, rozwijać i podejmować innowacyjne inicjatywy," powiedział Wouter Naert.

"Na każdy szczegół projektu wpłynęła chęć stworzenia wartościowego doświadczenia dla gości," dodaje Justine Van Strydonck. "Począwszy od otwartych przestrzeni, obszarów produktu i wystroju, aż po oświetlenie i styl siedzeń, braliśmy pod uwagę perspektywę zwiedzających w ramach marki LVD, która koncentruje się na innowacjach i relacji z klientami."